• Το Γνωρίζατε;
  • Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

  • Τελευταία νέα

Ένα νέο ελληνικό πακέτο ύψους 60 δισ.;



Ένα νέο πακέτο ύψους 60 δις ευρώ προς την Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης που άνοιξε την περασμένη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο. Το δάνειο στοχεύει στην κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Αθήνας ύψους 27 δις ευρώ για το έτος 2012 και 32 δις ευρώ για το έτος 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, επικαλούμενο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο που βρίσκεται σε επαφή με όσα διαμείβονται στις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η συμφωνία για το νέο δάνειο ή για επέκταση του παρόντος χρηματοδοτικού πακέτου πρόκειται να συζητηθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του δήλωνε χτες ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης. «Διεξάγεται συζήτηση για την εξεύρεση μιας λύσης που θα είναι αξιόπιστη και κατά τρόπο ώστε να μην υπάρξει κενό στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας του 2012», επισήμαινε ο εκπρόσωπός του, συμπληρώνοντας ότι «δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη περισσότερα σε ό,τι αφορά το μέγεθος και τις λεπτομέρειες του πακέτου».

Σε έναν πρώτο γύρο συνομιλιών που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο αργά τη νύχτα της Παρασκευής, ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζήτησαν την πιθανή παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς όμως να λάβουν αποφάσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που αναμένεται για τον Ιούνιο. «Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις μετά την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους του Ιουνίου», δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος. «Αλλά το ζήτημα θα συζητηθεί αναλυτικά στο Ecofin της επόμενης βδομάδας».

Μεταξύ των επιλογών που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η επιμήκυνση της διάρκειας των ελληνικών ομολόγων και η νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. H Wall Street Journal υπογραμμίζει ότι το νέο πακέτο θα συνοδευτεί κι από το γνωστό μας ‘νέο μνημόνιο κατανόησης’, όπου θα τεθούν ως εγγυήσεις δανεισμού η περιουσία του ελληνικού δημοσίου.

«Περιμένω ότι θα έχουμε έναν νέο κύκλο μέτρων για την Ελλάδα με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και με εγγυήσεις ότι θα εφαρμοστούν», δήλωσε ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει τους φορολογουμένους της να παράσχουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα μετά τη περσινή συμβολή της στο ελληνικό πακέτο ύψους 110 δις ευρώ. Η γερμανική κυβέρνηση έχει προτείνει την επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων που λήγουν το 2012 και το 2013 αλλά ενδέχεται να εξετάσει έναν συνδυασμό μέτρων με πρόσβαση στα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου. «Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν στο Λουξεμβούργο αλλά σε γενικές γραμμές, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Η ισχυρή πιθανότητα ενός χρεοστασίου της Ελλάδας που μέσα στο 2012 θα καθίσταντο αναπόφευκτο δίχως εξωτερική βοήθεια έχει αφυπνίσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εξ ου και η διαβόητη σύνοδος του Λουξεμβούργου με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, του Ευρωπαίου επιτρόπου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και του προέδρου της Ευρωομάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η επιστροφή της ελληνικής κρίσης στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του πρώτου ελληνικού μνημονίου συνδέεται με την αποτυχία της Αθήνας να πιάσει τους στόχους του ελλείμματος του 2010, γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση να επιβάλλει σκληρότερα μέτρα λιτότητας τα οποία, όμως, έχουν με τη σειρά τους ως αποτέλεσμα τη βύθιση της οικονομίας σε ακόμα βαθύτερη ύφεση, ουσιαστικό ένα υφεσιακό σπιράλ θανάτου. Οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν ότι η παρατεταμένη και βαθιά οικονομική ύφεση θα εκμηδενίσει τα φορολογικά έσοδα και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε κρίσιμη δημοσιονομική αναταραχή.

Εν τω μεταξύ η Moody’s προειδοποίησε για μια πιθανή υποβάθμιση της Ελλάδας κατά πολλές βαθμίδες αν η επερχόμενη έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δείξει ότι το χρέος όντως δεν είναι βιώσιμο. Η Moody’s σήμερα αξιολογεί την Ελλάδα με Β1, που συνεπάγεται 20% κίνδυνο για χρεοστάσιο ή αναδιάρθρωση. Ο οίκος Standard & Poor’s τη Δευτέρα υποβάθμισε περαιτέρω την Ελλάδα στην κατηγορία των … σκουπιδιών, αξιολογώντας με Β τις μακροπρόθεσμες και με C τις βραχυπρόθεσμες πιστοληπτικές της προοπτικές.

Προβολές: 278  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • Συνταγές

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 18165  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 15604  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 15453  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 20694  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 17388  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 10756  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 474 μέλη σε σύνδεση: 0 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 474 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 1204 την Πέμ 30 Οκτ 2025, 12:16





  • Ρολόι

  • Board online Time
  • Online since: Σάβ 27. Ιουν 2009 for 17 Years 1 Month and 12 Days


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 14131 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 1 με απόκρυψη, 3 bots και 14127 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 14131 μεταξύ Παρ. 7 Αύγ. 2026 και Σάβ. 8 Αύγ. 2026


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Αυγ. 2026
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Τρί 14 Ιούλ 2009, 02:04
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • DuckDuckGo [Bot]
    Σάβ 08 Αύγ 2026, 12:27