• Το Γνωρίζατε;
  • O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.

  • Τελευταία νέα

«Crash test» για τον Βενιζέλο και την 5η δόση


Στα «δύσκολα» πέφτει με την πρώτη ο Ευ. Βενιζέλος που το απόγευμα θα πάρει μέρος στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup το οποίο θα αποφασίσει για την 5η δόση (12 δισ. ευρώ) αλλά και για την περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας μας.

Ο υπουργός οικονομίας θα πρέπει να πείσει τόσο τον Ζαν κλοντ Γιούνκερ όσο και τους ομολόγους του στην ευρωζώνη ότι οι μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και τα μέτρα αυτή φορά θα εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς καμία παρέκκλιση.

Επίσης ο Ευ. Βενιζέλος, στην παρθενική του, εμφάνιση στο Eurogroup αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι και το χαρτί της συναίνεσης. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε δηλώσεις του ιδιαιτέρως αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τελικά η «χρυσή τομή» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως με την ΝΔ και αυτήν την άποψη θα προσπαθήσει να περάσει και στους Ευρωπαίους εταίρους.

Τετ–α-τετ Βενιζέλου με Γιούνκερ και Ρεν

Πριν από την έναρξη του Eurogroup θα υπάρξουν κατ' ιδίαν συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών τόσο με τον Ζαν Κλον Γιούνκερ όσο και με τον Όλι Ρεν. Οι συναντήσεις κλείστηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ευ Βενιζέλος μαζί τους το Σάββατο το απόγευμα.

Παράλληλα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, ο νέος «τσάρος» της οικονομίας πρέπει να ενημερωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Γι' αυτό τον λόγο εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και με τον πρόεδρος Εθνικής Τράπεζας.

Γιούνκερ: «Παίζουμε με την φωτιά»

Άμεση λύση ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup. Σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σημειώνει ότι η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων οι οίκοι αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία «αναξιόχρεη» κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα. «Παίζουμε με τη φωτιά», είπε Χαρακτηριστικά. Και αν η Ελλάδα καταταχθεί στην κατηγορία αυτή, αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, στη συνέχεια το Βέλγιο και η Ιταλία.

«Η χρεοκοπία μπορεί να μολύνει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και λόγω του αυξημένου χρέους τους το Βέλγιο και την Ιταλία, ακόμη και πριν από την Ισπανία», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην γερμανική εφημερίδα.

Α. Μέρκελ: Θέλει ουσιαστική συμμετοχή ιδιωτών στο Μνημόνιο 2

Υπέρ μιας ουσιώδους συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας τάχθηκε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σύμφωνα με το Γερμανικό και το Γαλλικό πρακτορείο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στο Βερολίνο ενώπιον περίπου 140 αντιπροσώπων των Χριστιανοδημοκρατών απ όλη τη Γερμανία τάχθηκε «υπέρ μιας ουσιώδους συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών».

«Πρέπει να δοκιμάσουμε -στο πλαίσιο των διαβουλεύσεών μας για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα- να πετύχουμε την ουσιώδη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. Κάτι, όμως, που δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαβουλεύσεων, που θα γίνουν πολύ γρήγορα, στο δρόμο» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στη συνέχεια η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι στο θέμα αυτό δεν έχει την παραμικρή διαφωνία με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παράλληλα εστίασε στον «εθελοντικό χαρακτήρα» παρόμοιας συμπεριφοράς εκ μέρους των εμπορικών τραπεζών, ή των διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων, που διακρατούν ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, δηλαδή όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις επίσημες συνομιλίες της με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Προβολές: 223  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • Συνταγές

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 18197  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 15631  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 15481  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 20792  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 17478  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 10785  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 17 μέλη σε σύνδεση: 0 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 17 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 1204 την Πέμ 30 Οκτ 2025, 12:16





  • Ρολόι

  • Board online Time
  • Online since: Σάβ 27. Ιουν 2009 for 17 Years 1 Month and 15 Days


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 1374 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 4 bots και 1370 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 22923 μεταξύ Παρ. 7 Αύγ. 2026 και Σάβ. 8 Αύγ. 2026


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Αυγ. 2026
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Σάβ 22 Αύγ 2009, 01:03
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Bing [Bot]
    Τρί 11 Αύγ 2026, 10:20