• Το Γνωρίζατε;
  • Τα Μίκυ Μάους είχαν απαγορευτεί στη Φινλανδία, επειδή ο Ντόναλντ δεν φορούσε παντελόνι!

  • Τελευταία νέα

Τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σκηνικό - Πολλαπλασιάζονται οι "πονοκέφαλοι" για τον πρωθυπουργό


H ραγδαία αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, επιβεβαιώθηκε χθες και με τη γλώσσα των αριθμών, μετά από τη δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύτηκε χθες στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Σύμφωνα με αυτή, η Ν.Δ αποκτά για πρώτη φορά εκλογικό προβάδισμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31%, ενώ το ΠαΣοΚ υπολείπεται κατά τέσσερις μονάδες συγκεντρωνοντας το 27% των προτιμήσεων. Στο ερώτημα της κατάλληλοτητας για την πρωθυπουργία, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνουν το ίδιο –χαμηλό- ποσοστό (23%). Χαρακτηριστικό είναι επίσης είναι ότι μόνο ένας στους τέσσερις πολίτες θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία.

Τα δεδομένα αυτά ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” της επικοινωνιακής αντιπαράθεσης των δύο κομμάτων στις κρίσιμες εβδομάδες που θα μεσολαβήσουν μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Βουλή, ενώ παράλληλα δίνουν ένα δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί στη φαρέτρα της ΝΔ που είχε στριμωχτεί “στα σκοινιά” από τις “έξωθεν” (ΕΕ, ΔΝΤ) ισχυρές πιέσεις για συναίνεση.

Πολλαπλασιάζονται λοιπόν και πάλι οι “πονοκέφαλοι” για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά την προσωρινή ύφεση των εσωκομματικών προβλημάτων με τα οποία τέθηκε αντιμέτωπος: την περίφημη “επιστολή των 16” που έδωσε τροφή σε σενάρια αποστασίας των βουλευτών του ΠαΣοΚ κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, καθώς και τα εσωκομματικά πυρά που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών ο οποιός έχει γίνει “σάκος του μποξ” για τους διαφωνούντες με τα σκληρά μέτρα λιτότητας βουλευτές.

Παράλληλα, πίεση στον πρωθυπουργό ασκεί και το “κίνημα της πλατείας”, το οποίο κλείνει σήμερα 20 μέρες αδιάλειπτης παρουσίας σε όλες της μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ η πολύμορφη δυναμική και απήχηση που έχει αναπτύξει καθιστά την κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα εξουσίας, αμήχανους απέναντι στη στάση που θα πρέπει να τηρηθεί. Στη χθεσινή εκτενή του συνέντευξη στο “ΒΗΜΑ της Κυριακής” ο πρωθυπουργός, έδειξε κατανόηση προς τους “Αγανακτισμένους” λέγοντας πως “δικαίως αγανακτούν με ένα σύστημα που οδήγησε τη χώρα στη διαφθορά και τη σπατάλη”.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν παύουν να εξυφαίνονται διαρκώς σενάρια ενός δομικού ανασχηματισμού, ακόμα και εντός της εβδομάδας, που θα ενισχύσει τη συσπείρωση μέσα στο κυβερνών κόμμα και θα κατευνάσει κατά ένα μέρος την λαϊκή οργή που έχει “προσωποποιήσει” τις ευθύνες για την αποτυχία ανάκαμψης της οικονομίας.

Από την άλλη, το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος φαίνεται να μετατίθεται για την ώρα, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να "τουμπάρει" το αρνητικό κλίμα και να καλλιεργήσει τις αναγκαίες συνθήκες “νομιμοποίησης” της κυβέρνησης με ένα μεγαλενέστερο κάλεσμα στις κάλπες. Όπως τόνισε στη συνέντευξη του, “θα αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη.”

Προβολές: 360  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • Συνταγές

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 18194  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 15630  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 15481  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 20779  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 17466  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 10782  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 14 μέλη σε σύνδεση: 0 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 14 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 1204 την Πέμ 30 Οκτ 2025, 12:16





  • Ρολόι

  • Board online Time
  • Online since: Σάβ 27. Ιουν 2009 for 17 Years 1 Month and 14 Days


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 1465 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 1 με απόκρυψη, 3 bots και 1461 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 22923 μεταξύ Παρ. 7 Αύγ. 2026 και Σάβ. 8 Αύγ. 2026


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Αυγ. 2026
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Τρί 14 Ιούλ 2009, 02:04
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Semrush [Bot]
    Τρί 11 Αύγ 2026, 01:25