• Το Γνωρίζατε;
  • Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από την μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.

  • Τελευταία νέα

«Πράσινο φως» από την ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων


Σε μια προσπάθεια ελέγχου της κρίσης στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι είναι έτοιμη να αγοράσει ισπανικά και ιταλικά ομόλογα.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία και η Γερμανία σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν χθες Κυριακή, επανέλαβαν την δέσμευσή τους για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή, μετά από απόφαση του Ζαν-Κλoντ Τρισέ, προκειμένου να ληφθεί άμεσα απόφαση για την επαναγορά των ιταλικών ομολόγων και το μήνυμα που θα σταλεί στις χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα να είναι θετικό.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου, η ΕΚΤ έδωσε το πράσινο φως ώστε να αγοράσει ιταλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα. Ο οργανισμός επιθυμεί την ενεργή συμμετοχή του στις χρηματαγορές, σύμφωνα με δήλωση που φέρεται να έκανε ο κ. Τρισέ, μετά από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των στελεχών της.

Πρόκειται για μία κίνηση την οποία ανέμεναν οι διεθνείς χρηματαγορές, κρίνοντας πως πιθανόν θα μπορέσει να σταματήσει τη διεύρυνση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Προβληματισμένοι οι αναλυτές

Σύμφωνα πάντως με ισχυρισμούς αναλυτών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι τόσο εύκολο να παρέμβει στη δευτερογενή αγορά κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, πρωτίστως, και της Ισπανίας, όπως πολλοί νομίζουν, επειδή εκεί τα ποσά είναι τεράστια.

Όπως αναφέρουν οι «Times» του Λονδίνου «δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προχθές κατηγόρησαν την ΕΚΤ επειδή δεν προχώρησε άμεσα σε αγορές ομολόγων των δύο αυτών χωρών, οδηγώντας σε βουτιά τα χρηματιστήρια».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, συνεχίζει η ίδια εφημερίδα, με τη φράση των πέντε λέξεων «θα δείτε τι θα κάνουμε» προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές όταν ρωτήθηκε αν θα προχωρήσει σε αγορές ομολόγων. Έδειξε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αγορές ομολόγων πραγματοποιώντας την πρώτη παρέμβαση από τον προηγούμενο Μάιο. Πράγματι η ΕΚΤ προχώρησε σε αγορές κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Οι επενδυτές όμως περίμεναν να πραγματοποιηθούν αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας, με αποτέλεσμα η παρέμβαση της Πέμπτης να χειροτερέψει την ανησυχία που υπήρχε στις αγορές εκείνη την ημέρα διευρύνοντας την πτώση.

Η αύξηση στο κόστος δανεισμού Ιταλίας και Ισπανίας δείχνει επίσης κάτι άλλο. Όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο η κρίση δεν περιορίζεται πλέον μόνο στις περιφερειακές οικονομίες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία αλλά απειλεί την καρδιά της Ευρώπης. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης φαίνεται να έχουν φύγει για διακοπές χωρίς όμως να έχουν εγκρίνει τα εθνικά κοινοβούλια τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Επίσης η αύξηση στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας σημαίνει ότι οι χώρες αυτές ίσως να μην μπορούν να παράσχουν άλλα κεφάλαια στο EFSF, αφήνοντας τη Γαλλία και τη Γερμανία να αναλάβουν όλο το βάρος της χρηματοδότησης - αν και η Γαλλία δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό εύκολα, σύμφωνα με τους «Times». Εκείνο που συμβαίνει τώρα είναι ότι η κρίση στη Νότια Ευρώπη αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να βυθιστούν αυτές οι χώρες σε μεγάλη ύφεση, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.

Την ίδια ώρα, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του «Der Spiegel» αναφέρουν πως «δεν επαρκούν οι πόροι από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να καλυφθούν δανειακές ανάγκες, όπως αυτές της Ιταλίας».

Σημειώνεται πως το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σε περίπου 1,8 τρισ. ευρώ, περίπου το 25% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μηχανισμός χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο οποίος έχει σήμερα στη διάθεσή του 440 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες χωρών μικρού ως μεσαίου μεγέθους.

Επίσπευση από Γερμανία και Γαλλία

Γαλλία και Γερμανία πάντως, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνουν ότι παραμένουν δεσμευμένες να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Και οι δύο κυβερνήσεις δηλώνουν ότι επιθυμούν «να δουν ταχέως υλοποιούμενες τις αποφάσεις» στον οικονομικό τομέα, που ανακοίνωσαν προσφάτως η ιταλική κι η ισπανική κυβέρνηση.

Ο γαλλογερμανικός άξονας επαινεί στην ανακοίνωσή τους τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας για τις επιπλέον μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν να περάσουν, ενώ τονίζουν πως ο στόχος της Ιταλίας για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ένα χρόνο νωρίτερα είναι ζωτικής σημασίας.Τονίζουν παράλληλα πως η γρήγορη και πλήρης εφαρμογή των ισπανικών και ιταλικών μεταρρυθμίσεων είναι το «κλειδί» για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Εντός συνόρων, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, είχε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από αύριο ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στη συνομιλία με τον κ. βαν Ρομπάι, τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ότι αφορά τα ιταλικά ομόλογα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, για τη γρήγορη και ακριβή εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά και για το πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς, πάντως, να ανησυχεί σε ότι αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων για τη χώρα, καθώς θεωρείται πολύ πιθανή η παρέμβαση της ΕΚΤ και η λήψη νέων αποφάσεων για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων.

Προβολές: 263  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • Συνταγές

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 18198  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 15631  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 15481  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 20811  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 17496  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 10785  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 21 μέλη σε σύνδεση: 1 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 20 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 1204 την Πέμ 30 Οκτ 2025, 12:16





  • Ρολόι

  • Board online Time
  • Online since: Σάβ 27. Ιουν 2009 for 17 Years 1 Month and 15 Days


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 1300 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 1 με απόκρυψη, 4 bots και 1295 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 22923 μεταξύ Παρ. 7 Αύγ. 2026 και Σάβ. 8 Αύγ. 2026


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Αυγ. 2026
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Τρί 14 Ιούλ 2009, 14:08
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Semrush [Bot]
    Τετ 12 Αύγ 2026, 00:41