• Το Γνωρίζατε;
  • Το 25% των φυλακισμένων σε όλο τον κόσμο, κρατείτε στις ΗΠΑ!

  • Τελευταία νέα

To Ευρώ θα τα καταφέρει, η Ελλάδα όχι


Σε έρευνα που διενήργησε το BBC για τις Ευρωπαϊκές Οικονομίες, τα δύο τρίτα των οικονομολόγων, 25 από τους 38, εκτίμησαν πως η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Ωστόσο, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως το ευρώ θα καταφέρει να επιβιώσει.
Με τον αρθρογράφο να επισημαίνει πως η κρίση του ευρώ ξεκίνησε όταν κατέστη σαφές πως θα έπρεπε να χορηγηθούν δάνεια διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, ο Gabriel Stein της Lombard Street Research επισημαίνει πως η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη.
"Θα αναγκαστεί επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να κατορθώσει να εκπληρώσει τους στόχους που είναι αναγκαίοι για να.......είναι ανεκτό το χρέος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gabriel Stein.
O Massimiliano Marcellino, επικεφαλής του τομέα Οικονομικών στο European University Institute, από την άλλη πλευρά εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις.
"Οι χώρες που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση είναι αρκετά μικρές για να διασωθούν και για αυτό φαίνεται να υπάρχει επαρκής πολιτική στήριξη. Θα ήταν καλύτερο να επιτραπούν αναδιαρθρώσεις, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή από πολιτικής και οικονομικής πλευράς να συζητήσουμε κάτι τέτοιο", σημείωσε.
Η κυρίαρχη άποψη μεταξύ των αναλυτών είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για άλλες χώρες.
Ειδικότερα, δεκατέσσερις από τους 38 ερωτηθέντες επισήμαναν πως τον ίδιο δρόμο θα τραβήξει και η Ιρλανδία και επτά πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην Πορτογαλία.
Η χρεοκοπία και στο Facebook
Με τα αποτελέσματα της έρευνας να προβλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας, η Manuel Saragosa από το World Business Report πρόκειται να φιλοξενήσει στον ραδιοφωνικό αέρα τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Το BBC μάλιστα έβαλε και τους Facebook fans στο παιχνίδι, θέτοντας το ερώτημα εάν πρέπει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Η πλειοψηφία των σχολίων τάσσεται υπέρ της χρεοκοπίας και αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
"Όχι, δεν πρέπει. Περιμένω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα να αναλάβουν το ρόλο τους", σημείωσε ο Tejbir Singh.
Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Matthew Jensen, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να εκδιωχθεί από το ευρώ. "Μετά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η Ευρώπη πρέπει να τιμωρήσει τα "PIGS" (ακρωνύμιο για Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία)", επισήμανε.
Με τον Matthew Jensen συμφώνησε και η Brigitte Pachot-Hyte, σημειώνοντας πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να έχει μέλη με σταθερές οικονομίες. "Η Ελλάδα θα έπρεπε να δηλώσει χρεοκοπία", σημείωσε.

Προβολές: 337  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • ARTICLES

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 18139  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 15580  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 15428  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 20657  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 17342  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 10741  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 16 μέλη σε σύνδεση: 0 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 16 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 1204 την Πέμ 30 Οκτ 2025, 12:16





  • Ρολόι

  • Board online Time
  • Online since: Σάβ 27. Ιουν 2009 for 17 Years 1 Month and 10 Days


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 799 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 1 με απόκρυψη, 2 bots και 796 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 9865 μεταξύ Τετ. 29 Οκτ. 2025 και Πέμ. 30 Οκτ. 2025


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Αυγ. 2026
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Semrush [Bot]
    Πέμ 06 Αύγ 2026, 19:51