• Το Γνωρίζατε;
  • Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αϊόβα που έγινε το 1969, το άγχος των γονέων κατά τη διάρκεια της σύλληψης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Το παιδί παίρνει τα φύλο του γονέα με το λιγότερο άγχος.

Μεγάλες ευθύνες σε Goldman Sachs – Μοοdy’s – S&P

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Μεγάλες ευθύνες σε Goldman Sachs – Μοοdy’s – S&P

Δημοσίευση από Agrafos »


Σκληρές κατηγορίες κατά της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs για εξαπάτηση των πελατών της και του κογκρέσου και κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's και Standard & Poor's για τη συμβολή τους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, έκανε ο Γερουσιαστής Καρλ Λιβάιν, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα διετούς έρευνας της Γερουσίας για τα αίτια της κρίσης.

"Κατά την κρίση μου, η Goldman σαφώς παραπλάνησε τους πελάτες της και το Κογκρέσο", είπε, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι θέλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να εξετάσουν, αν η Goldman παραβίασε το νόμο, παραπλανώντας τους πελάτες της, οι οποίοι αγόραζαν τα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, γνωστά ως CDO, χωρίς να γνωρίζουν ότι η τράπεζα θα ωφελείτο, αν μειωνόταν η αξία τους.

Ο κ. Λιβάιν χαρακτήρισε τους οίκους Moody's και S & P "μία βασική αιτία της κρίσης", λέγοντας ότι έδιναν την ανώτατη αξιολόγηση (ΑΑΑ) σε χρεόγραφα που γνώριζαν ότι θα είχαν προβλήματα.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”